БТК става турска до две седмици

  • 16 март 2012 07:06

  • 1645
  • 8
БТК става турска до две седмици
©

Бъдещето на БТК (Vivakom) минава през Босфора. Най-вероятно новият собственик на компанията ще е водещият турски мобилен оператор „Тюрксел” - трети в Европа с общо 34,4 млн. абонати.

Очакваната съпротива от страна на инвестиционното звено ВТБ на руската „Внешторгбанк" и българската Корпоративна търговска банка (КГБ) е по-слаба от предварителните прогнози. Обединените сили на финансовите институции са стигнали до трето място в класирането на офертите, научи вестник „Труд" от източници в Лондон и София.

Само турската оферта за БТК е с цена от над 900 млн. евро за 94% от компанията. На второ място по цена се нарежда офертата на бизнес партньорство в леко странен формат. В него са фондът „Новатор" на исландския магнат и бивш собственик на БТК Тор Бьоргол фсон и гръцкият богаташ Панос Германос. Двамата са предложили 870 млн. евро за акциите на телекома. Офертата на ВТБ и КГБ е с 20 млн. евро по-ниска от класираната на второ място.

Последвайте канала на

1645 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2012.05.08 | 22:16

8
Нямам нищо против турците като нация, но ако това се случи, до голяма степен може да се разрази етническото недоволство от страна на много българи. За съжаление много от нас таят злоба, таят умраза и ненавист към турците, макар, че турците в Турция не са като турците в България.. И абсолютно подкрепям мнението, че компанията е добре да си остане българска собственост.
krasimira

2012.05.08 | 22:16

7
Много жалко , че собственика на БТК няма да е Корпоративна търговска банка :(
Den4o

2012.05.08 | 22:16

6
Ми дано да не е вярно, че тей като гледам и вие не сте сигурни, а като не сте- защо пишете въобще.....винаги така правите :( Дано да се купи от наши хора и да си остане българска компания.
Дороти

2012.05.08 | 22:16

4
Хубавото е, че все още не е сигурно... аз все се надявам, че ще има някакъв обрат и поне едната ни телекомуникационна компания ще е българска поне от части...
вики

2012.05.08 | 22:16

5
А дано :) и аз много се надявам, че ми писна всичко да е чуждо и хората яко да печелят от нас....
opitaite

2012.03.20 | 06:56

3
http://signup.wazzub.info/?lrRef=0d4dc47dВземете своята част от парите, които мултимилиардните компании като Гугъл и Фейсбук печелят, само за това че ползвате страниците им. На 09 април стратира нова страница, която съчетава търсачка и социална мрежа. Всички които се регистрират до 09 април 2012 ще получават 50% от приходите и до живот! Всеки месец, като заплата! Регистрацията е напълно безплатна и проста - име и имейл и става с покана. Колкото повече хора поканите, толкова повече пари ще спечелите! Но това не е пирамида, защото хората които ще получат дивидент, трябва да са регистрирани до 9 април! След това тази опция отпада! Това е бонус само към първите, за доверието! Те възприемат първите си клиенти като основни акционери, които ще бъдат наградени с месечен дивидент! Kомпанията е сериозна американска и е вложила милиони в проекта си, а очакванията са за милиони, дори милиарди долари от реклама! Част от тях са за Вас! Шанса наистина е уникален! Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=0d4dc47d

2012.03.20 | 06:56

2
Абе вярвавали ти някои на тези глупости. Ти самия имаш ли грам мозък бре момче. Ти или си страшно прост или страшно наивен за да повярваш на написаното в коментара си. От мен едно научи, такова нещо като безплатен обяд и лесна печалба от интернет няма. Няма такова животно, да вземеш да се ограмотиш малко момче, че хич те няма. Много ми е интересно колко заблудени овце като теб има, или може би ти си водач на стадото АХхаХаХАХАХ. Прилагам малко информация за въпросният сайт от който смяташ да забогатяваш ХАхаххаХАхахАхахахаХ, ще ме извиняваш за иронията ама си за смях! http://www.cleanpcguide.com/remove-wazzup-info-removal-guide-how-to-remove-wazzup-info/ http://blog.teesupport.com/how-to-remove-wazzup-info-redirect-threat-wazzup-info-manual-removal-help/ http://www.fasterpccleanclean.com/remove-wazzup-info Надявам ти и другите наивници като теб да спрете да ги ръсите тези простотии. Най много някой наивен човечец да ви се върже на глупостите.
до 4

2012.03.18 | 08:56

1
Красимира, искаш да кажеш Внешторгбанк ;-)

Добави коментар

Водещи новини