230 млн. лв. ще са загубите за бюджета, ако се приемат промените в хазарта на Валери Симеонов

Pixabay
share

Има достатъчно черен PR на хазарта в България. Промените в Закона за хазарта ще са лобизъм. Това заяви в сутрешния блок на БТВ Ангел Ирибозов, председател на УС на Българската Търговска Асоциация на Производителите и Организаторите от Игралната Индустрия (БТАПОИИ). 

Припомняме, че през последните дни множество асоциации изпратиха своите позиции срещу законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта. Българската гейминг асоциация /БГА/ изпрати своята позиция до народните представители срещу промените, като обосноваха становище си с големите загуби за бюджета и потенциална криминална дейност. 

Игралната индустрия обвини Валери Симеонов в лобизъм: Поощрява нелегалния хазарт

Българската Търговска Асоциация на Производителите и Организаторите от Игралната Индустрия (БТАПОИИ) изпратиха отворено писмо до Народното събрание по повод предвижданите промени в закона, като според тях практиката да се внасят в парламента законопроекти без да бъдат подложени на предварително обсъждане със сектора не е в интерес на всички участващи страни.

В България ще има нелегален хазарт, ако се приеме предложението на Валери Симеонов

"Смятам, че трябва да има оценка на приходите към бюджета и да се види какви ще са загубите за държавата. За миналата година приходите от хазартна дейност са били 230 млн.лева. Хазарта се облага с алтернативен корпоративен данък. Не е ясно как тези приходи ще се заместят. Ако се приемат промените повечето казина ще затворят, и не 230 млн. лв. ще са приходите, а 0 лв.", разкри експертът. 

"5-звездните хотели в България не са толкова, за да можем да ограничим казината до тях", допълни Ирибозов.  

"Едва ли отдалечаването на казината ще спаси зависимите. Поправките ще дадат възможност за навлизане в криминогенния сектор и корупция", разкри председателят на УС на БТАПОИИ. 

Водещи новини

Още новини