Новият собственик на "Горубсо-Мадан" влиза във владение до дни

Булфото
share

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов очаква до няколко дни да има решение на кредиторите на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали за нов мениджмънт на предприятието, предаде БНР.

Той подчерта, че е много важна и проверката на прокуратурата в комбината, защото, по думите му, там има много неща които трябва да се проверяват.

"Прокуратурата първо вече работи по нашия сигнал, който подадохме във връзка с нарушение на член от Наказателния кодекс. освен това, вече има заведени около 150 искови молби към съда по бързата процедура за получаване на изпълнителен лист, за да може хората, със съдия-изпълнител, по най-бързия начин, да могат да си получат вземанията, включително със запори на сметки и имущество, и се надяваме, както каза и премиерът, до няколко дни да има решение на кредиторите за нов мениджмънт в предприятието, защото, Вие знаете, че кредиторите са дали не малко пари за там, над 320 милиона лева", каза Младенов.

Той допълни, че също до няколко дни се очаква новият собственик на "Горубсо-Мадан" да встъпи реално във владение, за да се пусне тока в мината и да се изпълнят предписанията, заради които бяха затворени двата рудника.

Водещи новини

Още новини