Подписахме икономическо споразумение с Обединените арабски емирства (видео)

Novini.bg
share

Министърът на икономиката Божидар Лукарски и министърът на икономиката на Обединените арабски емирства Султан бен Саид ал Мансури подписаха споразумение за икономическо и техническо сътрудничество в Министерски съвет, предаде репортер на Новини.бг.

Министърът на икономиката на ОАЕ отбеляза, че посещението на делегацията в България е историческо, защото от дълги години не е имало официална визита от неговата страна и допълни, че тя отваря нова страница в икономическите отношения между двете държави.

Документът предвижда засилване на партньорството между двете страни с цел укрепване на икономическите връзки и увеличаване на двустранния стокообмен. Гостът отбеляза, че в рамките визитата е било акцентирано най-вече в областта на инвестициите, индустрията, малкия и среден бизнес, туризма и хранителното подсигуряване. Гражданската авиация е една от най- важните за нас, подчерта министърът на икономиката на ОАЕ.

Той разкри, че с премиера Борисов е било обсъдена възможността за развитието на тези отношения между двете страни.

Освен това бе обявено, че през 2017 година ще бъде открито посолство на Обединените арабски емирства в София. Министърът на икономиката на България Божидар Лукарски съобщи, че следващата година България също ще открие посолство в Абу Даби.

По-рано днес двамата министри откриха бизнес форум, организиран от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. Форумът има за цел развитие и задълбочаване на двустранните търговско-икономически връзки между двете страни. Това ще помогне за по-преките контакти между двете страни, отбеляза министърът на икономиката на ОАЕ.

Водещи новини

Още новини