АМ "Струма" е една начупена и пияна магистрала, разяри се архитект (видео)

Булфото (архив)
share

Арх. Димитър Димитров от Инициатива „Граждани за устойчиво развитие“ алармира, че изграждащата се АМ „Струма“ е поредният лошо изпълнен инфраструктурен проект, предаде репортер на Novini.bg.

Тази магистрала се строи като антипод на европейските магистрали. Аз добре познавам терена около АМ „Струма“, доста специалисти го обикалят, след което стигнахме до заключението, че имаме най-красивата министърка на регионалното развитие, но най-грозните и опасни магистрали, посочи Димитров.

Това е една начупена и пияна магистрала, която не отговаря на правилата за движение по пътищата. Тази магистрала не отговаря на изискванията за строеж на магистрали, тъй като тя се прави без цялостен проект, а се изгражда километър по километър, възмути се специалистът.

Основната функция на една магистрала е тя да гарантира най-кратката връзка и най-безопасната, както и да има добри технически параметри за движение. Към този момент пътят София – Кулата, който е международен коридор и най-натоварен, е 181 км. Новоизграждащата се магистрала ще го направи повече от тези километри, това е пълен абсурд, категоричен е арх. Димитров.

Също така липсват по проект и пътни възли, които да дават нужното спокойствие за движение на хората. Това, което е направено до този момент, не отговаря на европейските правила за изграждане на автомагистрала.

Той обясни, че управлението на София и на България се намира в непрекъснато прегряване и преиграване.

Водещи новини

Още новини