Няма да загубим пари при смяна на лева с еврото, категоричен е Лукарски

Булфото
share

Ще си позволя да не се съглася с него. Така министърът на икономиката Божидар Лукарски обори твърденията на бащата на Валутния борд проф. Стив Ханке, че влизането на България в Еврозоната ще е катастрофа за страната.

Валутният борд е по-дисциплиниращ от Еврозоната, това е факт, категоричен бе министърът в предаването „Лице в лице" по бТВ.

Няма да загубим пари при една смяна на лева с еврото, на мнение е той. „Самият факт, че не сме в Еврозоната пречи на българските банки да получат кредитиране от Световната банка", по думите му.

Факт е, че трябва да извървим един дълъг път, влизането в Еврозоната не е „щрак“, подчерта икономическият министър.

Искаме достъп на малките и средни фирми до обществени услуги и поръчки. Това, което трябва да направим, са едни форуми и прозрачност, изтъкна министърът.

Лукарски иска широка гласност на постигнатите до момента договорки относно Трансатлантическото партньорство.

Помолен да коментира управлението на реформаторите, Божидар Лукарски заяви: „Ако има липса на реформи или липса на добро управление, съвсем нормално е да си тръгне някой от нас“ и призна: „Има забележки, включително и от коалиционни партньори“.

На въпрос ще подкрепи ли кметове, издигнати от ГЕРБ, Лукарски отговори: „Естествено, че там където ГЕРБ имат достойни кандидати, а ние не, ще ги подкрепим“.

Водещи новини

Още новини