Кирил Вътев: Дянков трябва да бъде съден

share

Един от богатите ни бизнесмени, който в миналото е гравитирал около т. нар. „борчески формирования” твърди, че те всъщност са били използвани. Кирил Вътев признава, че ще запомни миналото си с тези хора само с хубаво.

„Борческите образования са голям мит, това са едни лоялни хора, които бяха употребени, но те са много малко на фона на белите якички, които ги употребиха”, призна е Кирил Вътев в предаването "ДикoFF" по Нова телевизия.

Той пази хубави спомени и за първия бос на ВИС: „Васко Илиев беше много интелигентен и много точен. Човек, който като каже, не се отмята от думата си.”

Според Кирил Вътев не по-малък е рекетът, който някои чиновници извършват и в момента, искайки подкуп: „Искали са ми пари, за да ми дадат разрешение за 72-часова проба, един нещастник от ДНСК. Два пъти съм влизал в болницата на Александър Чирков заради събрани граници на кръвното. Защо? Защото не искам да давам подкупи”, призна бизнесменът.

Той смята, че голяма вина за срива в икономиката на страната носи и бившият министър Симеон Дянков: „Дянков трябва да бъде съден. Не може в продължение на две, три години да разтресе всички сектори на икономиката с ДДС-рекет.

Водещи новини

Още новини