Трайчо Трайков: Токът скача с 11% от 2013 година

share

Има неща в политиката, които по – рядко се казват, но са много верни. Трудно е да обясним на хората в България като политици защо сме толкова дисциплинирани.

Няма успехи, няма стабилност бе наистина много внимателно ограничаване на разходите. Това заяви в интервю за БНТ Трайчо Трайков, министърът на икономиката, енергетиката и туризма.

От 2013 година всички въглещни централи в Евросъюза трябва да започне да купува квотите въглероден диокис. България с още няколко страни се пребориха да купува 30%, а не 100% от квотите, като постепенно процентът ще се увеличава до 2020 година, заяви Трайчо Трайков. В резултат на това повишението на тока през 2013 година ще бъде 11%.

Във връзка със ситуацията около „Лукойл”, министърът на икономиката заяви, че се надява Комисията за защита на конкуренцията  ще има скоро резултати от проверката в компанията.

Относно визитата му в Казахстан, Азербайджан, Узбекистан, Трайков съобщи, че са очертани интересни области за сътрудничество с тези страни. В момента Узбекистан изнася повече, отколкото Азербайджан, но целият този газ изтича в северна посока. Вероятно и ние ползваме газ от Азербайджан, но на него пише „руски”, посочи Трайков.

Водещи новини

Още новини