Плевнелиев: Пускаме АМ "Струма" на първи октомври

share

Автомагистрала „Струма” тръгва от 1 октомври. Тя ще започне от Долна Диканя и ще стигне до Дупница, заяви в Разлог министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Плевнелиев допълни, че на 1 ноември ще започне строителството на магистралата от гръцката граница – от Кулата до Сандански. Срокът за изпълнение и на двете отсечки е 25 месеци. „Работим ускорено и по всички останали участъци в страната. Когато сме свързани можем да отворим своя потенциал”, каза още Плевнелиев.

Той допълни, че правителството се бори за пътища, пречиствателни станции и екология. „Когато в най-дългата криза нямаме милиардите, които са имали предишните правителства, строим тези пътища”, каза той. „Пътят от Юндола, който днес започваме през Разлог и Гоце Делчев до гръцката граница – граничен пункт Илинден, е същото, което правим тук в Разлог, откривайки пътния участък, свързващ Разлог с Благоевград. Това го правим, за да отворим региона и децата на Разлог да останат при родителите си, както и да идват туристи. Без пътища ние сме изолирани и нищо не се случва”, допълни министър Росен Плевнлиев.

Водещи новини

Още новини