Плевнелиев: До края на септември стартираме Лот 1 на АМ "Струма"

  • 19 август 2011 14:23

  • 1814
  • 4
Плевнелиев: До края на септември стартираме Лот 1 на АМ "Струма"
© Булфото

Вярваме, че до края на септември ще започне строителството на Лот 1 на магистрала „Струма”.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който присъства на отварянето на техническите оферти на участниците.

„За лот 1 на „Струма” се надяваме през септември да стартира изпълнението и да стигнем от Долна Диканя до Дупница”, каза Плевнелиев. Той посочи, че от общо 17 подадени оферти за строител на лот 1, има една жалба. „Това не ни притеснява. Чакаме КЗК да се произнесе и в момента, в който компетентните органи вземат решение, ще пристъпим към по-нататъшни действия. Вярваме, че до края на септември месец старт на Лот 1 на „Струма” ще бъде даден”, каза Плевнелиев.


По думите му за Лот 4 се предвижда към края на октомври да има избран изпълнител и ако няма жалби, от ноември да стартира изпълнението. До края на 2013 г. трябва да е приключило строителството на Лот 1 и Лот 4 на магистрала „Струма”.


По думите на Плевнелиев в хода на работата за „Струма” извън Лот 1 и Лот 4, правителството приоритетизира тотално и Лот 2 – участъка от Дупница до Благоевград, за който се работи със звеното за консултантска помощ към Европейската инвестиционна банка JASPERS и се подготвя нов тип тръжна процедура за икономически най-изгодна оферта. Плевнелиев посочи, че в срок от три месеца тръжната процедура ще бъде готова и се очаква тя да стартира до края на годината.


„Апликационната форма за осигуряването на финансирането е на финалната права. Към 25 август ние ще разполагаме с окончателен документ от JASPERS за „Струма”.


Бяхме поели ангажимент до 15 август, закъснението е 10 дни. Към 25 август ние ще разполагаме с окончателен потвърдителен документ от JASPERS за апликационната форма на „Струма”, каза Плевнелиев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1814 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Kati

2011.08.24 | 11:55

4
ochakvano, porednoto dokazatelsvo che GERB tezi na miatoto si!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011.08.24 | 11:54

3
Само мога да кажа БРАВО!

2011.08.24 | 11:54

2
Евала на това правителство, в криза строи 50 пъти повече от предишните които си раздаваха милиони и нямаше нищо за бедния народец!
evala

2011.08.19 | 15:36

1
bravo, az sum mnogo happy che moga Sofia Pernik na pat za Bansko da go vzimam za 10min.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини