Борисов и Плевнелиев ще правят първа копка на ЛОТ 22 А

Булфото
share

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще направят първа копка на ЛОТ 22 А "Път ІІ-84 Юндола-Якоруда-Разлог и Път ІІ-19 Разлог-Гоце Делчев-Садово", съобщават от правителствения пресцентър.

Общата дължина на обекта е 109.8 км. Строителният надзор е поверен на „Рутекс” ООД. Стойността на договора за възлагане на обществена поръчка (строителен надзор) е 958 820 лева без ДДС.

Общата стойност на обекта (строителство, строителен надзор и авторски надзор) възлиза на 31 805 583.95 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 24 месеца.

Финансирането на Път II-84 „Юндола – Разлог” се осъществява от Европейската инвестиционна банка и от републиканския бюджет, а на Път II-19 „Разлог – Гоце Делчев – Садово” – изцяло от държавния бюджет. Проектът включва изпълнението на следните рехабилитационни работи: усилване на съществуващата настилка чрез асфалтово пренастилане; осигуряване на ново и подобряване на съществуващото пътно отводняване; ремонтни работи и подмяна на хидроизолация на 20 бр. съоръжения; реконструкция на електропроводи, реконструкция на ТТ кабели, предпазна ограда и парапет; вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, и др.

Обектът е от изключително значение, както за местното население, така и в инфраструктурно отношение, тъй като е връзка към ГКПП "Илинден" на границата с Гърция.

Водещи новини

Още новини