Плевнелиев: С европейските пари не се работи на парче

  • 25 август 2011 18:24

  • 922
  • 1
Плевнелиев: С европейските пари не се работи на парче
© Булфото

От 35 години пътят Силистра-Шумен не е ремонтиран, каза на церемонията по първа копка на рехабилитацията на Път І-7 министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Днес се дава старт на рехабилитацията на 107 км път за 42 млн. лв., която ще извършат български фирми за 24 месеца. Министър Плевнелиев отбеляза, че от тях се очаква качествено изпълнение. Той припомни, че в средата на август е даден старт на рехабилитацията на пътя Шумен-Карнобат през Ришкия проход на стойност 45 млн. лв.

Изпълнител е консорциум от португалски и български фирми, които трябва да завърши работата за 24 месеца. В началото на август е започнало и обновяването на пътя от Петолъчката до с. Окоп на стойност 20 млн. лв. По същото време е продължена работата и от с. Окоп до Елхово.

По този начин се „отключват” еврофондовете, отбеляза министър Плевнелиев. Така се работи с европейските пари – не на парче и не от днес за утре, а с ясна визия, че това е една от най-важните вертикални връзки на България, допълни той. Тези 115 млн. лв., които са дават само за Път І-7, само през август ще обновят трасето от румънската до гръцката градина и ще отворят потенциала на половината България, каза още министър Плевнелиев.

Продължава се и АМ „Хемус” край Шумен, за да бъде свързана с тази вертикална връзка, напредва и АМ „Тракия”. Двете най-важни хоризонтални магистрали на България ще се вържат именно с тази вертикална връзка. Така България ще бъде отпушена от Румъния към Гърция и от Виена към Бургас.

Досега нещата не са се случвали, защото в глобалната икономика или сте свързан, или сте изолиран, каза министър Плевнелиев. Ние предпочитаме да свържем българските градове, села, региони, държава, завърши министър Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното обръщението си по време на церемонията по първа копка на рехабилитацията на Път І-7 Силистра-Шумен.

Последвайте канала на

922 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
evgeni

2011.08.25 | 20:33

1
--- Прикрепено писмо ("TAM-TI-RI-DAM" i "ABV-GDE' i TRA LA-LA.......) ---- Подател: evgeni slavkov До: GIS@GOVERNMENT.BG, PRIMEMINISTER@GOVERNMENT.BG Относно: "TAM-TI-RI-DAM" i "ABV-GDE' i TRA LA-LA....... Дата: Четвъртък, 2011, Август 25 20:11:29 EEST Стъпка 1: Бойко-кмет,прави се ,че се конфронтира с Станишев-премиер,пьк и темата "софийските боклуци" е евтин и удобен пияр за стъпка 2.Стъпка 2: Предподготовката е готова ,остава подсилване на Пияра и кандидатура за премиер-тогава.Стъпка 3: До тук "Вечна Слава на Службите и Партията и Бойко е вече премиер/подобно на короноването на Сакскобурготски от "БСП-Мултигруп ЕООД"/.Стъпка 4: Борисов -"спасител и самият ангел Закон,после ангел-Инфраструктура"Стъпка 5: "АЗ и БСП,просто сме врагове,нищо повече...там ти-ридам-и нищо повече" ТРА-ЛА ЛА......

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини