Премиерът направи първа копка на на пътя Кърджали - Подкова

  • 01 септември 2011 14:57

  • 1834
  • 3
Премиерът направи първа копка на на пътя Кърджали - Подкова
© Интернет

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и министрите Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на направиха днес първа копка на втория лот от пътя през Маказа – отсечката Кърджали-Подкова, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Под погледа на Борисов кирки и лопати хванаха и дамите – народният представител Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, областният управител Иванка Таушанова, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и Николина Николова от УС на АПИ.

Обектът е част от паневропейския транспортен коридор №9 от Хелзинки до Александруполис. Включва рехабилитация на 8-километровата отсечка от Кърджали до разклона за град Джебел и 24 км ново строителство до Подкова, където ще се влее в готовия участък до границата с Гърция.

Финансира се по оперативна програма „Транспорт”.Проектната му стойност е 32 млн. евро. Търгът за изпълнител бе спечелен от консорциума „Кърджали – Подкова”, надзорът ще се извършва от „Инфраструктура - Магистрални пътища”.

Срокът за изпълнението му е 25 месеца. На откриването присъстваха множество граждани и гости, строители, проектанти, ръководители на държавни институции и кандидатите за кметове на ПП ГЕРБ в седемте общини на региона. Тържествен водосвет отслужи отец Боян Саръев.

Министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета изтъкна, че това е поредният проект по ОП „Транспорт”, който страната ни изпълнява. Той е изключително важен, защото е част от европейската пътна мрежа и защото ще създаде условия за развитие на всички области, които прекосява коридор №9 -от Русе до южната ни граница.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното припомни, че в момента в Източните Родопи се строят пътища на обща стойност 80 млн. лева – толкова, колкото предишното правителство е дало за „Водното огледало”.

В словото си премиерът Борисов подчерта, че за 20 години в управлението ДПС не е направило нищо, за да осигури европейски стандарт на живот на местните хора и да гарантира свободното движение през границата.

Сегашното правителство отваря проходи, строи магистрали и то в условията на финансова криза и прави всичко възможно през следващия програмен период 2014-2020 г българите да се движат по изцяло европейски пътища.

„Ако има пари, тогава пътят за Маказа ще го направим четирилентов, високоскоростен”, зарече се премиерът. Той отново упрекна предшествениците си от Тройната коалиция, че не са се разплатили със строителите на „Водното огледало”и са му завещали дълг от 25 млн. лева плюс още 5 млн. за лихви.

И обеща вторият мандат на ГЕРБ да е още по-успешен от първия.

Последвайте канала на

1834 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
СМЕШЕН

2011.09.03 | 21:06

2
ГРОБОКОПАЧ.
Az

2011.09.03 | 21:06

3
goliam si nashtasnik be smotaniak, a kot jkarash po novite magistrali ti e got a..... deeeba i kretena si..... davay boyko, samo taka
сливналия

2011.09.02 | 18:31

1
що ще "сливенският елит"на тази снимка?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини