Дянков: Сделката за "Булгартабак" е изгодна за страната ни

Интернет
share

Сделката за "Булгартабак" е изгодна за страната ни - това каза в Стара Загора финансовият министър Симеон Дянков, предаде БНТ.

Дянков посочи, че правителството е договорило добри параметри по нея за разлика от предишното правителство, което не е успяло да довърши сделката.

Цената за продажбата на дружеството е едва 35 процента, а останалите 65 са качествени приоритети, главният от който е да се запази дейността му за 10 години и за 5 години да се гарантира изкупуването на големи количества тютюн от производителите.

Финасовият министър счита, че продажбата на "Булгартабак" ще е от полза, защото средствата, които ще постъпят от нея, могат да бъдат използвани за увеличаване на минималната пенсия.

Симеон Дянков - министър на финансите, заяви:

"Тези 200 милиона лева, 100 милиона евро - да, това ще влезе в сребърния фонд, такъв е Законът и наистина ще помогне в разговорите, които ще започнат в края на октомври - ноември за увеличаване не само от днес на вдовишките пенсии и минималните работни заплати, а и за по - добра доходна политика, в случая за пенсиите за следващата година определено ще помогне".

Водещи новини

Още новини