Дават по 30 лв. на хората с енергийни помощи

Булфото
share

30 лева добавка ще получат около 270 000 души. Това съобщи социалният министър Хасан Адемов. Предложението да бъдат подпомогнати хората, които получават енергийни помощи, е прието единодушно от експертните групи към тристранния съвет и ще бъде гласувано в сряда от кабинета, съобщи Дарик. Преди близо две седмици стана ясно намерението на кабинета да подпомогне хората с най-ниски доходи еднократно в края на отоплителния сезон.

На днешното заседание на тристранния съвет бяха обсъдени две наредби, но социалните партньори така и не стигнаха до съгласие и се наложи доработването им.

Едната наредба е за професионалните болести, като се предлага текстовете, че решенията на ТЕЛК важат три години, да бъдат заменени с "до три години".

Най-сериозен спор предизвика предложението на НОИ наследниците на починал човек с висше образование да могат да откупуват стаж от негово име, за да получат персонални пенсии. Аргументите против са, че по този начин се смесват социалното осигуряване и социалното подпомагане.

Водещи новини

Още новини