Купуват 50 нови тролейбуса за София

share

Днес ще бъде подписан договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект "Интегриран столичен градски транспорт". На събитието, което ще се проведе на ул. "Оборище" преди пресечката с ул. "Г. С. Раковски", ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, зам.-министър Лиляна Павлова и кметът на София Йорданка Фандъкова

Проектът ще се реализира в рамките на приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие", операция 1.5 "Системи за устойчив градски транспорт" по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. Общата му стойност е 62 млн. евро, от които 50 млн. евро са безвъзмездна финансова помощ, информират от МРРБ.

Предвижда се да бъдат закупени 50 нови тролейбуса, ще се ремонтира трамвайната линия по бул. "България" и ще се изгради нова такава от Семинарията до Дървеница. Също така ще бъдат инсталирани 600 електронни информационни табла и интелигентна транспортна система, която да дава приоритет на превозните средства на градския транспорт.

"Интегриран столичен градски транспорт" е вторият голям проект по смисъла на чл. 39 на Регламент на Съвета ЕО 1083/2006 в рамките на ОПРР, който е изпратен за одобрение в ЕК.

Водещи новини

Още новини