Тролейбусният транспорт в София ще бъде обновен на 100%

  • 21 юли 2011 15:35

  • 1032
  • 1
Тролейбусният транспорт в София ще бъде обновен на 100%
© Интернет

Това каза столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на първия дискусионен форум "София – зеленият град". По думите й вчера е одобрен проект за модернизация на градския транспорт в столицата. Това е първата фаза на одобрение на управляващия орган в лицето на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Предстои проектът да бъде изпратен в Европейската комисия и до края на годината се очаква той да бъде одобрен. Стартирането му се предвижда да стане през 2012 г., допълни още Фандъкова.

Тя уточни, че общината вече е осигурила 30 нови тролейбуса и с подмяната на още 50 тролейбусният транспорт ще бъде обновен напълно. Модернизацията ще струва 122 милиона лева, каза кметът на София.

Проектът включва и строеж на нова трамвайна линия, както и рехабилитация на трамвайната линия на бул. "България".

Фандъкова коментира още, че приоритет на Столична община е развитието на метрото, велоалеите, екологията, поддържането на парковете и залесяването на града.

В тази връзка тя обобщи, че през тази година са изградени общо 7 км велоалеи в район "Младост" и предстои изграждането на още 2 км. по бул. "Гоце Делчев". Общината предвижда велоалеите да станат с дължина 100 км.

Друг приоритет на Столична община е изграждането на електронна система в рамките на администрацията, заяви столичният кмет. По този начин ще се помогне в процеса за спестяването на хартия и на озеленяването в града. Освен това с въвеждането на електронната община ще се подобри комуникацията с гражданите, изрази своето мнение Фандъкова.

По програма "Зелена София" от подадените до момента 235 зелени проекта, 187 са допуснати за техническа оценка, съобщи още столичният кмет. Според нея "зелен град и зелена политика са начин на мислене и начин на живот".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1032 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
radoslav

2011.07.21 | 17:30

1
браво на фандъкова

Добави коментар

Водещи новини