От ВиК-Пловдив ремонтират тръба с дървен клин, така го правели в Брюксел

share

Авариен екип на ВиК затапи с дървен чеп пробив на тръбата за питейна вода на ул. “Бетовен” в Пловдив. “Уникалният” за 21 век ремонт се случи шест месеца след като на мястото денонощно течеше вода, пише "marica.bg".

Обаждахме се няколко пъти и накрая се отказахме, разказа собственикът на магазина, пред който тръбата е избила.

"Досега водата си намирала път под паветата и изтичала надолу. Даже си направила собствена шахта - дупка с диаметър около две педи до бордюра", разказа той.

От ВиК се отзовали на сигнала. Багерист и шофьор дълго кръстили ръце, докато специалистите от майсторската бригада намерят крана, за да спрат водата. Ремонтът се превърнал в истинско зрелище, когато служителят на ВиК-Пловдив донесъл една цепеница и направил от нея дървен чеп, с който запуши дупката на тръбата.

Това е временно решение, но единственото, което може да се направи, коментираха колегите му. Хората, които живеят на улицата, помнят, че същото се е случило преди няколко години.

В почти цял свят се прави така. Затъква се, за да не се спира водата на целия квартал, обясни управителят на ВиК Манол Генов. Той допълни, че е виждал да се работи по същия начин в Брюксел. В случая става въпрос за водопроводно отклонение. Техниците са търсили крана, за да знаят къде е, когато започне същинската подмяна.

Авариралата част вече е сменена.

Водещи новини

Още новини