Таки и Къро не дават гаражите на Столична община

интернет
share

Къро и Таки не искат да се разделят с подземните паркинги, които се стопанисват от техни структури.

Въпреки многократните опити да Столична община да си върне имотите, резултат засега няма. Според специалисти, адвокатите на подземните босове са оплели толкова сложна юридическа мрежа около паркингите, че връщането им на общината е почти невъзможно, пише „България днес“.

Твърди се, че структури, свързани с подземните босове, владеят местата за паркиране по булевард „Брюксел“, подземните гаражи „Витоша“ и паркингите до хотел „Шератон“. Именно тези спорове за връщане на подземните гаражи са една от основните версии за ликвидирането но шефа на паяците Марчело Доковски.

Той загина по време на умишлен палеж в дома му, докато спасяваше сина си. Полицията работи по вариантите за умишлен палеж от страна на уволнени служители. Не е изключена вероятността за поръчителство от страна на подземните босове, които владеят общинските имоти.

След смъртта на Доковски, част от служителите в общината са се опитали да заиграят отново с хората на Таки и Къро. Някои от тях са искали финансови стимули, за да не се занимават повече с подземните гаражи. Други се опитвали да бойкотират въведените нови правила за работа.

Начело на вътрешните саботажи неофициално стоял отстраненият служител от „Паркинги и мобилност“ Радослав Гунев, твърдят от Столична община. Той бил уволнен, след като станало ясно, че разпространявал информация са фишовете на служителите.

Водещи новини

Още новини