Иван Костов: Кризата в България ще се задълбочи

Булфото
share

Препятствана е проверката дали „Лукойл“ участва в източване на данъци, каза Иван Костов, съпредседател на „Синята коалиция“ и лидер на ДСБ

В „Нвефтохим“ влиза сурово гориво и се преработва и докато работи предприятието не може да се засече точното количество, което влиза и излиза в „Нефтохим“.

Според него това, което се случи с „Лукойл“ един от нередките случаи, в които премиерът едно говори, а друго става.

„Ако Бойко Борисов беше дал рамо на Митниците и на Министерството на финансите, сега нямаше да се получи този резултат“.

„Лукойл“ е запазил господстващото си положение, а ефектът от действията на правителството трябваше да е сериозно падане на цените, а сериозното падане е с 20 ст., каза още синият лидер.

„Лукойл“ и това, което става е само епизод на това, което се задава, категоричен беше Костов.

Държавата, по принцип, според лидерът на ДСБ, трябва да защитава българските семейства от господстващото, монополно поведение, на която и да е дейност.

"Моята прогноза за финансовата криза е, че тя в България ще се задълбочи, всички знаци сочат това", анализира ситуацията в България Костов.

„Върху домакинствата е паднала допълнителна данъчна тежест, това са данни на НСИ“ и даде пример с това, че хората не отиват да си купят нещо от пазара, а си заделят тези средства в банка.

Тежестта на кризата правителството е прехвърлило върху хората и върху малкия и среден бизнес, защото в страната няма антикризисна политика, добави съпредседателят на Синята коалиция.

Той е категоричен, че ако кризата се задълбочи, България няма резерви, за да я посрещне.

Водещи новини

Още новини