Овчаров не разбрал как се изчислява намалението от 20% за доставка на руски газ

share

Бившият министър на енергетиката Румен Овчаров заяви, че не му е станало ясно спрямо кои цени се изчислява намалението от 20 процента за доставка на газ от Русия.

Днес България и Русия подписаха споразумението за газопровода "Южен поток" и за доставката на руски газ.

"Ако в тези 20 процента, освен 11-процентното намаление, за което така или иначе всички знаем, останалите 9 идват от намаляване на цените на природните продукти и падането на долара, то ще се окаже, че намалението не е толкова голямо или че няма друго намаление. Още една фраза, която изпусна министър-председателят, която стана и част от коментара на г-н Милер, че цената на газа в България ще бъде по-висока от тази в Германия. Опитах се, помолих и колегите да потърсят някакъв период от време, когато цената на газа е била по-висока в България, отколкото в Германия. До момента не сме успели да намерим такъв период. Очевидно той ще започне от 1 януари 2013 година. И намалението ще бъде поредното относително увеличение на цената на природния газ", каза Румен Овчаров, цитиран от БНР.

"Така, както се поднасят нещата, се демонстрира поредният опит да скрием реалните резултати от това, което е подписано", заяви още той.

Водещи новини

Още новини