Екатерина Захариева пита: Защо Нинова не каже на гражданите ще прави ли коалиция с ДПС, ако спечели

share

"Образование преди всичко, защото без него не може. Това лежи в основата на програмата на ГЕРБ. Икономическият ръст също е много важен, както и това да вдигнем доходите. Средната работа заплата се вдигна по време на нашето управление. Но да не забравяме, че правосъдието е изключително важно също. Това заяви в ефира на БТВ Екатерина Захариева.

Славчо Велков от БСП пък иска премахването на пръстовите отпечатъци и справяне с битовата престъпност.

"Всякаква намеса във външната ни политика преди избори не е на добре. Това е недопустимо. По-сигурни сме, откакто сме в НАТО, това беше постижение", добави бившият правосъден министър.

"Политиката на Реджеп Ердоган е заплаха за България и Европа", отсече Велков.

"Трябва да спазваме добри отношения с държавите около нас,  не искаме Турция да се меси в политиката ни, но запазваме добро отношение", смята Захариева

Славчо Велков не е съгласен с това становище и спомена в ефир, че има информация как Турция ни се бърка във вътрешната политика, че дори и вътрешното министерство.

"Службите трябва да си  вършат работата по отношение на Турция и бежанците", обясни още Захариева.

"Не е ли честно да се каже на гражданите с кого мислите да съставите правителство, питат Корнелия Нинова ще управлявате ли с ДПС, ако спечели, а тя казва, че ще реши на 26 март, не заслужават ли гражданите да знаят, преди да гласуват, това отправи Екатерина Захариева като въпрос към Славчо Велков.

Славчо Велков опита да защити избора на Нинова, но реално обяви, че досега не е бил депутат.

Велков започна да напада опонентката си, заявявайки, че тя не е запозната с населените места в региона.

„Нека не се изпитваме. 12 години съм живяла в Пазарджик. Не ставайте смешен”, отговори му тя. По думите й обаче хората не се интересували от това колко населени места има в Пазарджишко, а какво ще се направи за региона

. Кандидатът на БСП Славчо Велков започна да изброява проблемите в региона, посочвайки имената на провалени кметове, но опонентката му го контрира с факта, че въпросните градоначалници не са на ГЕРБ.

„На хората им писна да се караме. Зададоха ни пет въпроса. Вие бягате от дебата, атакувайки с компромати”, посочи Захариева. Чувайки думата „компромат”, Велков реши да се възползва и да изчисти името си, опровергавайки една лъжа, която циркулирала из публичното пространство.

Експертът по сигурността извади дипломата си за висше образование и започна да я показва пред камерите, за да опровергае слуха, че е тройкаджия. „Завършил съм с отличие. Искам да я попитам с какъв успех тя е завършила”, каза Велков.

На свой ред Екатерина Захариева отговори, че е завършила Езиковата гимназия с 5.93. „Имам две петици по литература”, обясни представителката на ГЕРБ.

„Ако ще си мерим оценките и дипломите, това е несериозно”, каза още тя и изрази съжаление, че разговорът е паднал на толкова ниско ниво.

 

Водещи новини

Още новини