Бойко Борисов: Не съм писал есемес на Герджиков

share

Не пиша есемеси, не се занимавам с това. Откъде накъде смяната на политическия съветник на Огнян Герджиков ще ми я приписват на мен. Това са само лъжи. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „120 минути” по БТВ по повод обвиненията, че е поискал освобождаването на Иван Гарелов като медиен съветник на настоящия служебен премиер.

„Не ме интересува Гарелов. Какъв е Гарелов – 74-годишен бивш агент на ДС. В играта на БСП не искам да влизам”, призова Борисов.

„Питам кое дава възможност това да се каже? Как ще се управлява съдебна система с есемеси? Това е несериозно. На 27 март ние трябва да обединим народа и да направим стабилно управление. Корнелия Нинова не пише ли есемеси или не е писала? Това е жълтения. Не съм пращал есемес на Герджиков, не ме интересува, не се занимавам с такива неща", категоричен бе бившият премиер.

„Няма повече да допусна техните партийни игрички. Излиза, че Радев е наш, правителството е наше, излиза, че ние трябва да се оправдаваме с това. Защо не върнат главния секретар на МВР, защо не върнат всички уволнени. Ако това е вярно сега ще напиша един есемес на Герджиков и ще чакаме да ги върне”, допълни бившият премиер.

По-рано в изявление лидерът на БСП Корнелия Нинова упрекна Борисов, че демокрацията е отнела много. "Отне ни здравеопазването, образованието, сигурността, но ни даде свободата да мислим, да имаме мнение и да се борим за правата си".

Водещи новини

Още новини