Спор в ефир: Кой управлява икономиката по-добре - ГЕРБ или БСП?

share

Има 3,8% ръст на икономиката. Секторът не трябва да се обвързва с изборите. Това заяви в предаването "Офанзива" по Канал 3 Александър Ненков от ГЕРБ.

По думите му след правителството на Пламен Орешарски страната е попаднала в тежка политическа криза.

"Освен ниски данъци трябва да има и добра правораздавателна система. Не вярвам Корнелия Нинова да наложи вето на споразумението на СЕТА", уточни Ненков.

Относно енергетиката той поясни, че проектът АЕЦ "Белене" е икономически неизгоден. "Платили сме милиарди за един гьол", каза още Александър Ненков.

Георги Свиленски от БСП заяви, че външни инвестиции в България няма и Планът за управление на левицата предвижда активно участие на българските фирми, граждани и производители.

"Гражданите показаха с гласа си на президентските избори дали ГЕРБ са се справили. БСП няма да вдига данъците, на 20% ще се покачи данък общ доход на тези, които получават приходи над 10 хиляди лева", коментира Свиленски.

Той беше категоричен, че президентът Румен Радев не е подкрепил и не се подписал за СЕТА.

"Предлагаме държавата да участва във фирми и в бизнеса. Това е публично-частно партньорство", добави Георги Свиленски.

По думите му БСП не е против санирането, а против начина по който се управляват средствата.

"С 2 милиарда са санирани 5000 апартамента, а можеха да бъдат построени над 45 000 нови", заяви Георги Свиленски и добави, че амбициите на БСП, ако спечелят изборите, включват реализацията на проекта АЕЦ "Белене".

Според него е нужен задълбочен анализ при евентуално влизане на България в Еврозоната.

Водещи новини

Още новини