Цветан Цветанов обяви основните водачи на листи на ГЕРБ (видео)

БНТ
share

Листите на ГЕРБ почти са финализирани и до понеделник ще бъдат направени регистрациите по места. Водачите като цяло вече са ясни. Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Четирима са кандидатите за депутати, които ще водят по две листи: председателят Бойко Борисов – в 25 МИР-София и Пловдив-град, аз ще водя листите във Велико Търново и Благоевград, Владислав Горанов - 24 МИР-София и Силистра и Томислав Дончев - 23 МИР-София и Габрово, уточни Цветанов.

Във Варна остава Лиляна Павлова. В Кърджали водач на листа ще е Цвета Караянчева, която има безспорен авторитет на местно ниво. Стремим се да сме реалната алтернатива за българските турци в смесените региони – Търговище, Разград, Кърджали, Силистра. Не вървим на принципа на противпоставянето, а говорим на разбираем език и сме с протегната ръка. В тези региони основнте ни съперници са ДПС и ДОСТ, защото БСП отдавна са абдикирали от тези региони, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

В Бургас водач на листа остава Ивелина Василева, съобщи той.

Сред водачите има и нови лица - д-р Папешинов в Ямбол, акцентирали сме и на тези сфери, в които смятахме, че трябва да има сериозно попълнение, както доктори, направили сме обновление и в сферата на образованието, културата. Също така в спорта, Петър Зехтински ще бъде в листата Пловдив-град, както и Атанас Узунов. Имаме известни личности в дадените секторни политики, които на местно и регионално ниво са авторитети. Предполагам, че около 40% ще са новите лица в листите. Но сме запазили и приемствеността, която е изключително важна, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Образование, здравеопазване, жизнен стандарт и сигурността са основните приоритети в програмата на ГЕРБ, обяви Цветанов.

По думите му основен приоритет в сектор "Сигурност" ще бъде увеличаване на полицейското присъствие в малките населени места, както и осигуряване на по-добра материална база на служителите на МВР. Трябва да направим всичко възможно и да реализираме единна информационна система за видеонаблюдение, което ще помогне за намаляване на броя на жертвите по пътищата. Залагаме и съвместно с Министерството на образованието, със съгласието на родителя или попечителя, да тестове за наркотици в училищата, каза Цветанов.

Най-важно е да се концентрираме върху това да дадем най-добрата програма на българските избиратели. В нашата програма всички секторни политики са изпълними. Хората трябва да имат възможност да направят цивилизационен избор, затова и програмата ни е качена на сайта на ГЕРБ, посочи Цветан Цветанов.

След изборите ще разчитаме на подкрепа на партиите от център-дясно, но няма да правим безпринципни коалиции, категоричен е той.

Приоритет на служебното правителство не трябва да е кадровата политика, а осигуряването на нормалното провеждане на изборите. Защото в действията на служебното правителство виждаме реваншизъм, противопоставяне и фалшиви новини. Но с това не се предлага решение на проблемите. Силата на ГЕРБ е, че предлага решения, каза още Цветан Цветанов.

Водещи новини

Още новини