Цветан Цветанов се срещна с иракския посланик в България Кахтан Таха Халаф Ал-Джанаби (снимки)

  • 16 февруари 2017 17:07

  • 1313
  • 9
Цветан Цветанов се срещна с иракския посланик в България Кахтан Таха Халаф Ал-Джанаби (снимки)
© ГЕРБ

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна с иракския посланик в България Н. Пр. Кахтан Таха Халаф Ал-Джанаби, съобщиха от партийната централа.

По време на работната среща двамата обсъдиха добрите двустранни отношения, които има между България и Ирак. Акцент в разговора бе разрешаването на военния конфликт в Близкия Изток и изтласкването на „Ислямска държава“ от региона, в който попада Ирак. Н. Пр. Кахтан Таха Халаф Ал-Джанаби запозна Цветанов с благоприятното развитие на военния конфликт в Ирак. По думите на посланика през 2014 година 40% от територията на Ирак е била под контрола на терористичната организация „Ислямска държава“, но днес районите, в които ДАЕШ има надмощие, са едва 5%. „Надявам се, че военните действия на иракската армия ще доведат до пълното изтласкване на „Ислямска държава“ от територията на страната. Това ще даде възможност на местните хора, напуснали родните си места, да се върнат по домовете си“, посочи той.

Иракският посланик обясни пред зам.-председателя на ГЕРБ, че от началото на военния конфликт над 4 милиона иракчани са напуснали страната си. Близо 1 милион са се завърнали, след отблъскването на ДАЕШ от населените места в Ирак.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа приветства мерките, взети за разрешаване на военния конфликт в Ирак и определи проблемът като първостепенен – не само за Близкия Изток, но и за Европа. „Уверен съм, че с края на конфликта в региона, в който се намира и Вашата страна, ще се разреши и въпросът с мигрантския поток, който продължава да залива Европа. Хората трябва да се завърнат по домовете си. Затова е нужно и съдействието на цялата международна общност. Заедно ще победим тероризма“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

Иракският посланик Н. Пр. Кахтан Таха Халаф Ал-Джанаби призова за международна подкрепа и общи действия за противодействие на „Ислямска държава“. Той посочи, че Ирак се нуждае от солидарност за възстановяване на инфраструктурата и домовете, които са разрушени от войната. Посланикът отправи покана за визита в Ирак на високо равнище от страна на българската държава. По думите на Кахтан Таха Халаф Ал-Джанаби това посещение би допринесло за създаването на стабилни и дългосрочни комуникативни връзки между България и Ирак. Според него би било полезно и за двете страни, ако български компании участват във възстановяването на разрушената инфраструктура и в изграждането на домовете на хората в Ирак.

По време на срещата бяха определени и възможни сфери на партньорство между Ирак и България. Като примери за дългосрочно партньорство бяха дадени секторите „Земеделие“, „Образование“ и „Здравеопазване“.

Последвайте канала на

Novini.bg
1313 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2017.02.17 | 12:09

9
Таман се бях притеснил че днес няма да ни покажете Цеко физкултурника , ето воала с целия блясък и самодоволната нагла и ехидна мутра.Кажете верно плаща ли ви или вие просто от любов.
ЕЙ ТИКВОЧООООООООООООООООООООООО

2017.02.17 | 12:08

8
ВСИЧКИ СА КОМУНИСТИ САМО ДЕТО ЕДНИТЕ НЕ СЕ КРИЯТ А ДРУГИТЕ КАТО СЕ БОЯДИСАХА СИНИ ГИ Е СРАМ ДА СИ ПРИЗНАЯТ ОТ ДЕ ИЗЛЯЗОХА. КОЗИ..НАТА СЕ МЕНИ НО НР..АВА НИКОГА.

2017.02.17 | 12:08

7
Тая кукувица ще се срещне и с арменския поп само и само да остане на власт
турчин

2017.02.17 | 12:08

6
Търси политическо убежище след изборите!Ще му пръснат гъза!
гергана

2017.02.17 | 12:08

5
Защо ни занимавате с този ЦВ.цВ.,голям страх ги тресе,готови са да обещават на целия свят съдружничество,но да се докопат пак до властта.

2017.02.17 | 12:08

4
Жалък,прост,нагъл,крадлив Цвък!
оня с коня

2017.02.17 | 12:08

3
Яко облъчване за да ни покажат колко са велики от герб, как без тях загиваме. Що не вземем да направим една манифестация със знамена на герб и отпред да носим голям плакат на нашия велик вожд Борисов.

2017.02.17 | 12:08

2
Кого представлява тоя бъдещ затворник , та шета по света на държавни разноски.
Димитър Борисов

2017.02.17 | 12:08

1
Когато бяхте на власт бяха нужни тия срещи за да търсите дълга на Ирак към България. 17.2.2017г.

Добави коментар

Водещи новини