Радан Кънев: Всеки, който обещава да раздава пари - лъже

share

Всеки, който обещава да раздава пари - лъже. Това каза председателят на "Нова Република" Радан Кънев в ефира на БТВ.

Той допълни, че парите се създават от работата ни. „Работещите хора в активна възраст ще могат да отделят толкова от доходите си, че пенсиите им да станат 350 евро. Това може да стане факт с влизането на България в Еврозоната“, убеден е политикът.

„Да не изливаме изкараните си с труд пари в пробити бъчви“, призова Кънев и заяви, че предлагат да се увеличи финансирането на образованието. „5,6% от БВП в Европа се отделят за образование. Не може то да е най-евтино в България. Предлагаме 20% ръст средно на учителските заплати през първата година. „Всеки трябва да се развие и успее според човешкия си талант, усилия и образование“.

Радан Кънев бе категоричен, че ще постигнат намаляване на администрацията с 50% в края на мандата. „Дясното казва, че всеки трябва да има възможност да се развива и тези, които изкарват добри доходи да подпомагат по-бедните. Ние обещаваме 750 000 повече хора извън сивия сектор. Предлагаме семейна групова осигуровка. Когато има повече в белия сектор и 7% растеж в икономиката това ще доведе и до увеличаване на пенсиите“.

Политикът призна, че позицията му сега е много по-отговорна, отколкото, когато са били във властта.

Водещи новини

Още новини