Трайчо Трайков: Станахме луди от ултиматумите на премиера

Булфото (архив)
share

Аз не разбрах за какво точно са обвиненията на Бойко Борисов. Не мога да разбера за какво става дума. Аз знам, че РБ от три дни ходят на работа в парламента, а ГЕРБ и останалите не ходят.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ кандидатът за президент от Реформаторския блок Трайчо Трайков. Има хора, които са министри и те си носят отговорността. Има и депутати, които подкрепят правителството, и такива, които са в опозиция. Ваканцията на парламента е безобразие. Днес видях, че премиерът е отишъл в парламента и се е възмутил. Трябва ли да ходят депутатите на работа или не трябват? Хвърчат някакви балистични ракети само. Станахме луди от ултиматуми. Първо Владимир Путин, сега Борисов. Пак ще повторя, че дългата ваканция е беозобразие, категоричен беше Трайков. 

И управляващи, и опозиция в РБ подкрепят моята кандидатура за президент. Аз разчитам на хората, на които им е омръзнало от безобразията в България. Разчитам на истинските патриоти, а не на фили и фоби. Функциите на президента са да се намесва в кризисни ситуации. Да връща законите, когато не са добри за хората. Да съставя служебно правителство. Да обединява нацията. Винаги трябва да разсъждаваме през призмата на българския интерес. Трябва да се съобразяваме с нашите партньори, но трябва и да отстояваме нашите интереси. България е член на най-силните съюзи - ЕС и НАТО и трябва да използваме механизмите, които ни дава това членство, каза още той.

Водещи новини

Още новини