Калфин: Срещата ми с ДПС не беше знакова

share

Срещата ми с ДПС не е знакова. Това е нормален процес между две политически сили. Това каза кандидатът за президент на АБВ Ивайло Калфин в ефира на БТВ.

„Говорихме как трябва да се развият изборите“, разкри той по повод първата си официална среща като кандидат-президент, проведена именно с ДПС.

По думите на Калфин след 25 г. у нас става от зле още по-зле.

Той коментира и темата за разрива с БСП. „За тази кампания имахме съвсем различна настройка. Идеята ни беше да подкрепим един широко избран кандидат в ляво, да направим една силна коалиция. Абсолютно всички условия на БСП бяха приети от нас. Високомерието - ние сме велики и всички трябва да тичат след нас на БСП, доведе до поредица изборни загуби. Бяхме много изненадани от реакцията на г-жа Нинова, но както и да е. Бяхме излъгани от нея и това е в полза на ГЕРБ. Това е приключена тема“, подчерта Калфин.

В президентските избори Калфин се надява и търси максимална подкрепа. „Работата ми е да говоря за работата на президента, а не за останалите кандидати. Опонент ми е сегашния модел на институцията - обезличаването и вредата, която се нанася в някои моменти“.


 

Водещи новини

Още новини