Генерал Румен Радев: Вярвам, че България има бъдеще

Булфото (Архив)
share

Ген. Румен Радев, издигнат от БСП за кандидат за президент, се срещна със социалистите от община Брегово. Това съобщиха от пресцентъра на левицата.

Много чувства се борят в мен, откакто влязох в тази зала, но едно е най-силно - гордостта, че съм българин, е казал ген. Румен Радев, поздравявайки присъстващите в залата на читалището. Той е отбелязал, че според статистиката това е най-бедният регион, но тук усеща най-силният български дух. "Затова вярвам, че България има бъдеще", е казал още той.

"Времената са тежки и преломни и от нас зависи как ще се справим с предизвикателствата, които са много, не само в глобален план, но и когато се отнася до живота на всеки един българин", е посочил Радев. Той е на мнение, че държавата се отдръпва от този край, защото припознава други приоритети за по-важни, а обикновеният гражданин явно не е значим. По неговите думи не можем да вървим напред, ако няма сигурност в бизнеса, икономиката, здравеопазването и образованието. "Няма как да говорим за бъдеще, ако не решим тежкия демографски проблем", е коментирал кандидатът за президент.

"Не мога да обещая с магическа пръчка да се оправят нещата. Президентът има своите права по Конституция, но законите се коват в парламента. Но когато той прецени, че един закон не работи в интерес на гражданите, има право да наложи вето. Ако е достатъчно силен и може да казва "не", е посочил Радев. Според него президентът може да върне достойнството на нацията и е длъжен да го направи. "Наближава сериозна битка и тя е залог дали ще продължи България да се търкаля надолу, или да тръгне по нов път", е заявил кандидатът за президент.
 

Водещи новини

Още новини