БСП иска вдигане на квотата за ваучери за храна на 350 млн.лв.

  • 14 септември 2016 13:49

  • 1091
  • 0
БСП иска вдигане на квотата за ваучери за храна на 350 млн.лв.
© Булфото - архив

Проблемът с ваучерите за храна касае всяко българско семейство. Ще настояваме за вдигане на квотата им на 350 лв. Това заяви председателят на Комисия по икономическа политика и туризъм в Народното събрание и народен представител от БСП-Лява България Петър Кънев.

Представителите на левицата се срещнаха с Асоциация на операторите на ваучери за храна, съобщиха от пресцентъра на партията. Пристващите казаха, че е важно да се предприеме реформа в системата, за да бъдат адекватно разпределяни средствата за ваучери за храна в Бюджет 2017г. Един от поставените проблеми е изчерпването на ваучерите за храна още през август, което е много рано. Според данни на асоциацията около 400 хил. работници получават допълнително до 60 лв. към заплатата си под формата на ваучери за храна. Те уточниха, че общата сума за ваучери се определя всяка година от Министерството на финансите, като за 2016 г. тя е 260 млн. лв.

"БСП е инициатор за повишаване на тази сума. Ще предложим да се вдигне на 350 млн. при приемането на бюджета за 2017г., като по този начин защитим интереса на работниците и служителите, а и на работодателите”, заяви Георги Гьоков.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1091 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини