ГЕРБ не се притеснява от касиране на изборите

share

ГЕРБ няма никакви притеснения за искането на БСП за касиране на президентските избори. Това каза пред журналисти депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.

На въпрос - дали ГЕРБ се притесняват от исканията на БСП за касиране на вота, Главчев отговори: „Друго не им остана, след като видяха резултатите от изборите. Това е едно от последните неща, които биха могли да направят. Виждаме, че в тази посока имат затруднения, тъй като дори в парламента трябва да съберат 48 подписа, а те не могат да ги съберат за сега.

За нас най-важен е вотът, който мина – на суверена, на народа. Други притеснения нямаме. Искаме да отговорим на очакванията на народа. Те са засилени към нас и отговорността ни е по-голяма".

По повод твърденията на БСП, че изборите са опорочени от множество нарушения, Главчев посочи: "В термина „множество” се крие моят отговор. Не знам да са посочили конкретни нарушения”.

По повод мненията, че в Изборния кодекс се крие разковничето на проблема, Главчев каза, че съдът ще прецени дали има нарушения, но от ГЕРБ никакви притеснения.

Водещи новини

Още новини