Росен Плевнелиев: Веднага ще отзова посланиците - ченгета

share

В първия ден от моето президентстване, аз ще искам да подпиша указите за отзоваване на посланиците, които са част от бившата Държавна сигурност. Това каза избраният за президент на България Росен Плевнелиев в отговор на въпрос, след официална церемония по връчването на решението и удостоверението на ЦИК.

„Аз съм категорично „за” референдумите”, каза още Плевнелиев. По думите му - за референдумите трябва да се формулират ясни въпроси, на които гражданите да отговорят. Актуални въпроси за референдум са темите за енергетиката, националният план за развитие „България 2020” и неговите приоритети, каза Росен Плевнелиев.

Плевнелиев благодари на всички граждани, независимо за кой кандидат са гласували, тъй като демокрацията се гради върху свободната воля на хората. Изборите показаха, че България ще продължи да изгражда започнатото за понататъшното развитие на страната като член на европейската общност, убеден е бъдещият президент.

Ще работим за успеха на българските граждани, където и да се намират, обеща Плевнелиев. „Ще работим за реформи в тежки времена на криза. България има нужда от смели решения, за да има своята икономическа и социална стратегия до 2020 г., за  това социалноикономическото развитие на страната да бъде обвързано с културата и духовността.

Една от най-важните реформи е тази в системата на правораздаването. Даваме заявка за модерна държавност, за откритост. Ще работим така, че независимо за кого гласуваха българските граждани, да видят резултатите от нашия труд. Ще работим с предишните президенти, лидерите на всички партии, защото има нужда от последователност", обеща Плевнелеив.

Водещи новини

Още новини