Бойко Борисов: Стефан Данаилов се омаскари на стари години

share

На стари години да се омаскариш – така коментира премиерът Бойко Борисов кандидатурата на Стефан Данаилов за вицепрезидент пред министрите си по време на правителственото заседание в сряда, стана ясно от стенограмата от заседанието на Министерски съвет.

Борисов отиде на заседанието след като беше открил ремонтираната сграда на Националното училище по полиграфия и фотография и там също заяви, че Стефан Данаилов трябвало да го е срам, че не е направил нещо за училищата по изкуства. Пред министрите Борисов коментира и предизборните клипове на БСП с думите: „Сутринта за първи път се заслушах в клипове, между другото, защото винаги това ми се е струвало голяма глупост. Заслушах се в Стефан Данаилов, говореше такива лъжи. Първо, бюджетът на здравеопазването е три по-голям от бюджета на МВР.

Представяте ли си, този човек е бил четири години министър. Четири години този човек е слушал приемането на бюджета. Той тогава е бил горе-долу същият бюджет за МВР – на неговия приятел Румен Петков, и на здравеопазването.

Сега открихме ремонтирания „Юлиус Фучик” – техникумът, някои може да го знаят. Не можете да си представите в какво състояние беше, без мазилка, просто беше смазан. Откакто е построен не е правен ремонт. Сега го санирахме, нови зали, нови класни стаи, отвън, отвътре, дворове. А този техникум – полиграфическата гимназия, както сега се казва, е пряко подчинена на министъра на културата. Сиреч, Стефан Данаилов е бил четири години министър и това му е било работата да го направи при бюджетен излишък над 3-4 милиарда. Ама много ме е срам от това, което прави този човек. Това е точно приказката – на стари години да се омаскариш. Един гениален артист, любимец на всички, на стари години да те вкарат в предизборна схема, защото тяхното е схема… Защото той и днес казва, че щял да продължи да снима филми. Ама чакай, ти или си артист, или си вицепрезидент, или си министър, или си еди какъв си. Щял да продължи да снима филми и сиреч аз съм тук само да излъжа хората да гласуват за Калфин, пък после си отивам пак да си снимам… Много го било срам…!? Ама много ни е срам от вас, защото лъже”.

По повод клипа, че се събират пари за лечение на хора с есемеси, Борисов коментира: „А нима тази… как беше – Коледата на Първанов, Българската коледа, нима не събират пари с есемеси и какво лошо има?! Първанов всяка година събира по милион, милион и нещо и след това ги даряват на болници, за кувьози, какво ли не. Сиреч, той самият пряко е участвал сигурно в инициативите на Първанов, ако се провери – ще се намери. А и толкова пари даваме за здравеопазване – 3,25 милиарда – рекордно, повече от тогава, когато е бил той министър. Просто трябва да им се казват точните думи – лъжци, лъжете, лъжете и мамите. Това трябва да им казвате. Това са лъжци, излиза и лъже хората и вика – как ще има по-голям бюджет на МВР от здравеопазването. А то е точно обратното – за здравеопазване три пъти е по-голям. И ако се обясни, че огромната част – 90% отиват за заплати на полицаите…”, казва премиерът пред министрите.

Водещи новини

Още новини