Янев: Има данни за внос на гласове от Турция

share

Има данни за поредния внос на гласове от Турция за президентския вот, които представляват заплаха за опорочаване на изборните резултати. Това каза в Кърджали лидерът на РЗС Яне Янев.

По думите му, утвърдените 46 секции в южната ни съседка не само били повече от необходимото, но и са пореден опит от Турция да се внесат между 70 и 90 000 гласа. Тези гласове в огромна степен са фантомни, убеден е Янев.

Той бе категоричен, че ако тези гласове бъдат вписани в протоколите, във всички случаи РЗС ще има основание да сезира Конституционния съд и да се стигне до касиране на изборите в Турция.

Лидерът на РЗС твърди, че във въпросните 46 изборни секции в Турция могат да гласуват не повече от 30 000 души. "Ако гласовете са над 30 000 в Турция, това значи, че всичко от там нагоре са мъртви души, вписани в протоколите. Това ще е поредната грандиозна фалшификация", каза още Янев.

Той обвини политическите партии в Кърджали в колаборация с ДПС и ги нарече политическа мафия. По думите му време е да се прекрати мандата на стария политически елит в Кърджали.

"Мит е, че ДПС има монополно положение във властта. Всички са на каишка в общината. От БСП и ГЕРБ по един или друг начин са зависими от ДПС", твърди Яне Янев.

Водещи новини

Още новини