Калфин: За половин мандат ГЕРБ ни върна с 20 г. назад

Булфото
share

Около мен в този момент са хората, които искат и могат да променят Асеновград, да променят града така, че всеки българин да се гордее, че го има.

Това каза на среща с жители на Асеновград кандидат-президентът на БСП Ивайло Калфин. Той имаше предвид кандидатът за кмет на левицата за Асеновград Емил Караиванов и кандидатите за общински съветници. Калфин подчерта, че това са хората, които наистина милеят за града и общината.

Тези избори са по-особени, защото сякаш имат само две страни - от едната е ГЕРБ, а от другата - всички останали, каза Калфин. Според него това е така, защото през последните две години управляващите "ни върнаха с 20 години назад, когато се делихме на добри и лоши, на десни и леви, на демократи и недемократи".

Днес "един автобус хора" могат да правят каквото си искат с мисълта, че са недосегаеми, каза Калфин. Той призова асеновградчани, ако искат това да спре, да гласуват с номер 8 в интегралната бюлетина.

В края на кампанията се чувствам и уморен, но в същото време и зареден от доверието на хората и поетите обещания, каза Караиванов. Според него Асеновград заслужава промяна и повече от ясно е, по думите му, че общината се нуждае от почтеност. Той благодари на съгражданите си за доверените мисли за "лошата" местна власт и се ангажира през следващите години да настъпи тотална промяна.

На предизборното събрание-концерт присъстваха още депутатите от левицата Милена Христова и Петър Мутафчиев. В отворено писмо акад. Благовест Сендов призова съгражданите си от Асеновград да подкрепят на 23 октомври Ивайло Калфин и Емил Караиванов.

Водещи новини

Още новини