РЗС: Плевнелиев е направил куп злоупотреби в Германия

Интернет
share

Кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев е имал чадър на специалните служби през 90-те години, когато е заминал за Германия. Твърдението е на политическия съвет на „Ред, законност и справедливост".

Лидерът на партията Яне Янев съобщи още за 17 данъчни нарушения, направени от кандидата на ГЕРБ за държавен глава.

Росен Плевнелиев лъже и прикрива корупцията зад една циркаджийска, клоунска усмивка, допълни Янев.

От РЗС коментираха още, че Плевнелиев си е платил, за да заеме министерския пост, но отказаха да посочат сумата.

Лидерът на РЗС Яне Янев коментира, че корупцията в страната е достигнала до най-високото ниво. От партията предоставиха информация за 17 данъчни нарушения, направени от кандидата на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев.

„И много жалко, че Бойко Борисов иска да осигури имунитет на Плевнелиев, за да бъде недосегаем и да се заличат следите, с които той си е платил да стане министър на регионалното развитие", каза Яне Янев.

Кандидатът на РЗС за държавен глава Атанас Семов допълни, че от декларациите на Плевнелиев пред Сметната палата стана ясно, че е зависим.

„Става дума за очевидния опит управляващата криминална групировка ГЕРБ да наложи на президентската институция лице, което е с тежки зависимости и поради това обречено да бъде послушно на своя покровител Борисов", каза Семов.

От РЗС ще изпратят събраната информация в НАП с искане за пълна проверка на средствата на семейство Плевнелиеви, защото според тях на голяма част от средствата не са платени данъци. Лидерът на РЗС допълни, че няма как кандидатът на ГЕРБ за държавен глава да не е зависим от службите.

„Аз твърдя, че Росен Плевнелиев е отишъл в Германия и е правил един куп злоупотреби, защото е имал чадър на специалните служби в България след 10 ноември", обясни Яне Янев.

Водещи новини

Още новини