С хляб и сол посрещнаха Николай Димитров в Паницово

share

В два поредни дни, независимият кандидат за кмет на Община Несебър Николай Димитров, издигнат с над 5000 гласа, се срещна с жителите на селата Паницово, Раковсково и Приселци.

В Паницово изненадаха приятно кандидат-кметът и го посрещнаха в селото си по стар български обичай, като чакан и желан гост, с питка, сол и мед.

Една от жителките на Паницово, поднесе питката на г-н Димитров и преди да го нагости разказа на кратко какво символизира този обичай. Както всички знаят посрещането с питка и сол е знак на гостоприемство и приятелство. За жителите на с. Паницово това е символ и на сплотяването, на обединяването на хората. „Нека както зрънцата на тази пита са сплотени и образуват едно цяло, така и вие да продължите да сте този човек, който да сплотява жителите на Община Несебър и за в бъдеще” – бяха част от думите на жителката на Паницово. Тя допълни още, че преди всичко за хората от селото са важни не думите и обещанията, а малките жестове и отношението към тях. „Ние ви познаваме преди всичко, като един добродушен човек, който винаги е идвал тук при нас с открито лице и чиста душа и сте помагал на много хора от селото. Вярваме, че ще оправдаете нашето доверие, както сте го правил до сега и за това ще гласуваме отново за вас” – каза в заключение жителката на селото.

Искрено трогнат от думите на жената и най-вече от посрещането от всички присъстващи, като скъп и чакан за тях гост, Николай Димитров сподели, че за него винаги е било най-важно мнението на жителите и това, от какво те имат нужда. За това той винаги се е старал, при възможност, да помогне и съдейства на всеки, който се е допитал до него по какъвто и да било въпрос. Тъй като по-голямата част от хората, живеещи в Паницово са пенсионери, кандидат-кметът обеща, че през следващия мандат ще направи всичко възможно, за да увеличи бюджета на пенсионерския клуб.

Основният въпрос, който интересуваше жителите на Паницово е свързан с пътя, свързващ селото им със с. Гюльовца, който е в лошо състояние. Николай Димитров не се ангажира с празни обещания, че този път ще стане, поради простата причина, че той не е общински, а държавен и неговият ремонт трябва да бъде извършен от държавата. Тъй като това не се е случило през изминалите години, Николай Димитров обеща, че отново ще разговаря с необходимите институции, с които до сега е провел много разговори, относно този път, но ако направата му отново бъде забавена, Община Несебър ще търси начини да ремонтира належащите участъци.

След приятелския диалог, който Николай Димитров проведе с присъстващите жители на с. Паницово, те не пропуснаха възможността, изпращането на госта им да бъде също толкова трогателно, както и посрещането. Отново по стар български обичай, жената, която посрещна кандидат-кметът, на излизане, лисна пред него менче със здравец и вода, за да може пътят му да продължи по вода.

В останалите две села, срещите протекоха, както всички до сега, с приятелски диалог и пълна с жители зала, а Николай Димитров отново сподели с присъстващите вярата си в това, че най-важното нещо е обединението и само обединени и задружни жителите на Община Несебър ще продължат напред към един по-добър живот.

Водещи новини

Още новини