Кунева: Хората не вярват на скандалите

Булфото
share

„Трябва да има една институция, която да изразя гражданския глас. Никой не вярва на скандалите между партиите. Хората не вярват на високия глас, а на шепота между политиците", уточни кандидатът за президент. Това каза в сутрешния блок на бТВ кандидатът за президент Меглена Кунева.

Кандидатът за вицепрезидент Любомир Христов каза, че въпросът е какво желаят хората, а не какво предлагат партиите. "Нашата кампания е без допинг и без старт. Хората, които ще гласуват за нас са свободни. Социологическите проучвания показват, че шанс да бъде преборен кандидатът на ГЕРБ има само Меглена Кунева", каза Любомир Христов.

Той определи първия дебат между Ивайло Калфин и Росен Плевнелиев като загуба за зрителя. Според него дебатът е бил представен като зрелище.

Меглена Кунева категорично отрече да е молила Бойко Борисов да бъде избрана за втори мандат еврокомисар. „Борисов искаше ГЕРБ да има еврокомисар, а аз не бях еврокомисар на нито една партия", каза тя.

„Аз съм имала и други разговори с Борисов, с които не парадирам", съобщи тя. Кунева поясни, че тя е информирала премиера, че ще си изкара мандата като еврокомисар. Тя не парадира с разговорите си с Борисов. "Можех да останаи като депутат в Европарламента. Той раздава постове. Смятам, че е много добре, че не станах комисар на ГЕРБ", каза кандидат-президентът.

Назначенията на възлови места стават така - по телефона на това кой се харесва и не се харесва на министър-председателя. Когато напълните местата с неподходящи хора, няма как страната да върви напред, добави Любомир Христов.

Водещи новини

Още новини