Ивайло Калфин за ГЕРБ: Евтин популизъм и безхаберие

share

Категорично и еднозначно Ивайло Калфин поиска оставката на Цецка Цачева, заради закриването на Парламента. Кандидатът за президент добави още, че ще инициира подписка, за която са необходими 48 народни представители, за да бъдат свикани, все пак, пленарни заседания. В същото време кандидатът за Президент обмисля и възможността да бъде сезиран конституционния съд по този безпрецедентен и безкрайно абсурден казус. А „казусът”, припомням е решението депутатите от ГЕРБ да излязат във ваканция до изборите!

Всъщност, поведението на мнозинството много силно наподобява това на националния отбор на Франция, по време на квалификациите за световното първенство в Съединените щати: В края на 1993-та година французите записаха две последователни загуби – от Израел и от България, при това на собствен терен и с най-големите им звезди, просто защото съвсем до онази сакрална 44-та минута и 58-ма секунда, минутата в която Емил Костадинов буквално ги смълча си мислеха, дали да заведат семействата си до Америка, в кой хотел ще направят резервация, изобщо... Бяха пресметнали всичко до най-малката подробност, с изключение на това, че може и да изгубят. При това два пъти.

Изглежда ли ви познато? Днес и сега? Всъщност, далеч не е необходимо да влизаме в сънищата на мнозинството от ГЕРБ, които, може би си представят че вече сме 24-ти отомври, а те са взели всички възможни места на всички възможни избори още на първия тур. С абсолютно мнозинство!

Вярата е приятно чувство, за което обаче възрастните хора у нас казват че „Хваща дикиш”, стига да е подплатена с нещо реално, нещо истинско, нещо дето има усещане за гравитация... Нещо, което е обратно на онзи мисловен полет, с който днешните управляващи прелитат из цялата държава носени от крилете на сладката самозабрава.

Французите са културен народ, а тяхната история е безкрайно полезна за много други народи, включително и за нашия. От францизите сме научили, че е човешко да се греши, но че е крайно недопустимо една и съща грешка да бъде повтаряна повече от веднъж! И сигурно тозно поради тази причина се сетихме именно за тях, защото веднъж допуснахме, преди две години.

И макар гласоподавателите да бяха наречени „Лош материал”, за всеки който усеща твърда почва под краката си е кристално ясно, че ударно - силната банка кадри, с които ГЕРБ влязоха в парламента и във властта, е доста продънена, изтъняла, безидейна и скучна. Една значителна част от депутатите на мнозинството в момента се изявяват като кандидат – кметове, цялото правителство пък организирано работи за една единствена президентска кандидатура... Е, на този фон как да не излязат във ваканция. Или в отпуск като вътрешния министър?

Водещи новини

Още новини