Алексей Петров: ГЕРБ разрушава България

Булфото
share

Кандидатът за президент Алексей Петров  се срещна и разговаря с жители от Благоевградска област.

„В разгорите с гражданите на Благоевградска област и в Гоцеделчевския район хората разбират, че президентската институция не е само с представителни функции, както се опитват сега управляващите и особено социолозите да представят. В нашето общуване хората разбират, че президентската институция може да бъде една от най-ефективните форми на граждански контрол", заяви кандидатът за президент.

Според него, президентската институция може да бъде ефективен коректив на всяка изпълнителна власт, включително и когато се налага президентската институция да упражнява натиск, който може да стигне и до принуди, когато трябва президентската институция да поправи изпълнителната власт, ако тя се държи по начин, по който се държи сегашното управление.

„Сегашното управление очевидно води за тези две години разрушителна за икономиката ни политика и политика, която доведе до разпад на държавните институции, подкопа доверието на държавните институции до такава степен, че хората в момента не очакват каквато и да е защита от държавата", каза още Петров.

Водещи новини

Още новини