Ивайло Калфин: Време е за промяна

share

Трябва да покажем, че България се е събудила, че трябва да бъде в ръцете на кадърни хора. Това заяви кандидатът за президент от БСП Ивайло Калфин на среща със софийския актив на левицата. Калфин призова за промяна и в София, като отправи призив към столичани да гласуват за Георги Кадиев с номер 8 в бюлетината за местния вот.

Кандидат-президентът на левицата смята, че България е разделена на 2 - едната е откриване на обекти, рязане на лентички и много говорене. Другата България, според Калфин, е вкъщи – там, където всеки се прибира вечер при семейството си, с проблемите си. „Тя се вижда от всеки, който реши да се разходи в страната и да се срещне с хората.

Хората са уплашени от бъдещето си, за това, че доходите им няма да стигнат за края на месеца, за това, че ако се разболеят, може да не стигнат до лекар”, подчерта Ивайло Калфин. Той коментира, че цялото чувство за социална несигурност няма нищо общо със захаросаната пропаганда, представяна по телевизията. „Някой иска да живеем в сапунен сериал и да не се сещаме какво се случва в страната – че за две години останаха 170 000 безработни, че всеки трети млад човек е без работа, че той търси начин да емигрира”, допълни още той.

Калфин коментира и че правителството не си е поставило нито една национална цел - може ли национална цел да е цинизмът на премиера Бойко Борисов, който казва, че трябва да се построят магистрали, за да има пенсии за гражданите? Калфин критикува премиера Борисов и кандидат-президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев за срещите им с европейски депутати и снимките с тях. По думите му – проблемите на хората не са на снимка, а са реални.

Водещи новини

Още новини