Кметът на Пловдив агитирал в работно време

share

Работна група извърши проверка в район “Тракия”, за да може да се запознае на място с твърденията, изнесени в жалби на “Синята коалиция” и ВМРО-БНД, за това, че кандидатът за кмет от ВМРО-НИЕ Славчо Атанасов е извършвал нерегламентирана предизборна агитация в районната администрация в работно време на служителите. Това обяви председателят на Общинската избирателна комисия Илиан Иванов.

Резултатите от работната група са обективирани в констативен протокол и в него е вписано, че по искане на секретаря на Община Пловдив Борислав Инчев е организирана среща, на която е поканен архитект Атанас Недевски, който е кандидат за общински съветник. Формалните мотиви за срещата са били, че ще се обсъждат междублоковите пространства, издаването на скици и съответно прилежащите към самите междублокови пространства градинки.

В същото време, в момента на пристигането на Славчо Атанасов и архитект Недевски служителите са останали с убеждение, че ще има някаква оперативка в районната администрация. В момента, в който те са пристигнали, са извикани по двама човека от отдел за срещата. На нея е било казано, че хората няма защо да се притесняват за работните си места, тъй като Славчо Атанасов е убеден, че ще спечели изборите.

В този има налице оказване на натиск, смятат от ОИК.

Водещи новини

Още новини