БСП теглила 2 млн. лв. заем за предизборната си кампания

share

БСП тегли 2 млн. лв. заем за предизборната си кампания от банка ДСК, каза лидерът на БСП Сергей Станишев след заседание на ИБ на партията.

Станишев посочи, че банките отказали на БСП да дадат заем, гарантиран от парламентарната субсидия на партията, тъй като нямали вяра в държавата като коректен платец. Заемът е гарантиран с недвижимо имущество на БСП в Пловдив, Варна, Шумен и Стара Загора.

От партията са отказали дарения за кампанията, за да няма спекулации. „Знаем, че сега управляващите ще ни дебат по всякакъв начин”, коментира Сергей Станишев.

„Заемът го вземаме, защото действително имаме нужда от тези средства. Ние не може да се мерим с ГЕРБ. Нали знаете какво е съотношението на финансовия ресурс на тези избори между ГЕРБ и БСП - многократно превъзходство на управляващите, защото цялата държава е впрегната в тяхната кампания”. Заемът според червения лидер бил най-чистият и прозрачен начин за финансиране на кампанията.

„На предишните избори г-н Бойко Борисов и Цветан Цветанов заложиха собствени имоти. Интересно е те как са ги изплащали след изборите, откъде са взели парите да върнат този заем?”, попита обаче той.

Истинският проблем на тези избори според Станишев ще бъде купуването на гласове от ГЕРБ. Няма кой друг да купува гласове, освен ГЕРБ, смята той. Лидерът на БСП каза, че е чул от хората в страната, че купуването на гласове ще се насочи в огромна степен към секционните избирателни комисии.

Водещи новини

Още новини