Петър Москов: Днес е добър ден, много българи повярваха в промяната

Булфото
share

Благодаря на всички, които гласуваха за Реформаторския блок - не съм се съмнявал, че ще влезем в парламента. Това заяви на влизане в НДК Божидар Лукарски лидер на СДС, които са част от блока, предаде репортер на Novini.bg.

Нека да не коментираме какво ще правим оттук-нататък, все още се обработват резултатите Пристигат и списъците от чужбина, а резултатите от тях показват, че голяма част от българите в чужбина са повярвали в нас.

Реформаторският блок е удвоил резултатите си от евроизборите и от прогнозите на социолозите, заяви Петър Москов от Реформаторския блок. Имаме новина - в парламента ще има нещо ново и смислено, и това е Реформаторският блок, коментира Москов. По думите му от политическата сила са си свършили работата и гонят психологическата бариера от 10 процента. В отговор на въпрос за евентуални коалиции Москов призова да се изчакат окончателните резултати, които щели да станат ясни следващите дни. По думите му имало няколко партии, които били на ръба да влязат в парламента. Според него Реформаторският блок получавал между 30 и 40 процента от гласовете от чужбина.

Това е добър ден, защото достатъчно българи повярваха в промяната и им благодаря, заяви Москов. В отговор на въпрос той припомни меморандума на Реформаторския блок, в който ясно се казвало, че единствената политическа сила, с която блокът ще влиза във взаимодействие в следващия парламент, е ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини