От "Патриотичен фронт" скочиха срещу големия брой избирателни секции в Турция

Булфото
share

От "Патриотичен фронт НФСБ - ВМРО" дадоха пресконференция днес, на която представиха партиите и гражданските организации, които подкрепят коалицията.

Това са ПП „Национално движение за спасение на отечеството“ с председател Тодор Рашев, Съюз на патриотичните сили „Защита“ с председател доц. д-р Йордан Величков, Национал-демократична партия с председател Димитър Стоянов, Национално сдружение на запасното войнство „За честта на пагона“ с председател о.з. ген.-лейт. Петър Илиев, Национално движение „БГ патриот“ с председател Петър Харалампиев, ПП „Свобода“ с председател Павел Чернев.

Съпредседателят на коалицията Валери Симеонов коментира и темата за избирателните секции разкрити в Турция. От "Патриотичен фронт" настояха и за среща със служебния премиер Георги Близнашки. "Разкриването на този огромен брой избирателни секции в Турция е противодържавно действие. Според нас, трябва да останат избирателните секции само в посолството и в консулствата в Турция, така както е във всички останали държави в Европа. Не трябва Турция да бъде привилегирована и да се позволяват изборни манипулации, на каквито сме свидетели в абсолютно всички избори", каза още Симеонов.

Срещу Патриотичния фронт ще има кохорта от партии, но те са без идеология. "Битката е в наша полза", категоричен бе Симеонов в коментар на предстоящия вот. Попитан за честността на наближаващите избори Симеонов заяви, че са необходими спешни мерки за предотвратяване купуването на гласове и прочистването на избирателните списъци от тези над 800 хиляди мъртви души. Според него, ако има осъдени за купуване на гласове, това ще подейства много оздравително на изборния процес.  Красимир Каракачанов информира, че Патриотичният фронт е поискал среща със служебния премиер Георги Близнашки с основна тема изчистването на избирателните списъци.

Водещи новини

Още новини