Емануил Йорданов: Крайно време е Цветанов да подаде оставка

share

Първото нещо, което ще направя като президент, е свикване на националния консултативен съвет по национална сигурност за АЕЦ "Белене”. Вторият съвет ще бъде за битовата престъпност.

Това заяви в сутрешния блок на бТВ кандидат-президентът на СДС Румен Христов.

Възрастните хора буквално са подложени на терор, допълни той.

Не знам защо президентът се определя като човек, който прави паради и приема делегации. Влиянието на държавния глава може да бъде голямо като коректив и гарант на институциите, стига да е независим и добре приет в другите държави, посочи Христов.

Кандидатът му за вицепрезидент Емануил Йорданов допълни, че са амбицирани за победа на 23 октомври, тъй като България в момента има президент, на който социолозите са отреждали четвърто-пето място.

Като бивш министър на вътрешните работи Йорданов беше категоричен, че по време на правителството на Иван Костов покровителство на Цар Киро не е имало. Това обвинение дойде от Димитър Здравков, общински съветник от Садово, по време на включването му по темата Катуница. "Ако е имало случай хора на партията да са ходили на гости в дома му, щеше да се знае”, допълни Йорданов.

Според него е крайно време вътрешният министър Цветан Цветанов да си подаде оставката, а не виновни да се окажат редовите полицаи или главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Водещи новини

Още новини