Раздават шарани срещу бюлетина за РЗС

Булфото
share

По шаран срещу всяка бюлетина в полза на РЗС са раздавали от партията на Яне Янев за предстоящите избори в Стражица.

За новия похват в търговията с гласове сигнализираха свидетели на алъш-вериша в сайта за изборни нарушения fairelections.eu, предаде "Монитор".

Според сигнала на 23 септември, когато бе открита кампанията, местният лидер на РЗС Димитър Димитров-Фотата и кандидатът за кмет на Яневата партия в общината Петър Николов освен риба са раздавали по 50 лв. за глас в селата Асеново, Камен и Кесарево. Шараните били осигурени от частния язовир на уволнения за далавери от полицията кандидат за кмет Петър Николов, пише в публикувания на сайта „За честни избори” сигнал от местен жител. По думите му двамата търговци на гласове раздавали шараните и парите „най-нагло пред голяма група хора”.

Както писа „Монитор”, кандидатите за кметове на Пловдив масово не спазват изискванията за предизборните им билбордове и са застрашени от налагане на глоба в размер до 2 бона. Сред нарушителите е и настоящият градоначалник Славчо Атанасов. От сигналите, публикувани на сайта през последните дни, става ясно, че не само в града под тепетата партиите не спазват разпоредбата на Изборния кодекс поне 10% от площта на плакатите им да е заета с информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление. В разрез със закона били и постери на кандидата за президент на РЗС Атанас Семов.

Водещи новини

Още новини