Волен Сидеров: В България думата национализъм е опорочена

Булфото
share

Българският национализъм е единствената политическа доктрина, която може да управлява страната в интерес на народа, заяви във Видин Волен Сидеров, кандидат за президент на партия "Атака" на проведения късно снощи митинг на площад "Бдинци" в града.

Според Сидеров в България думата национализъм е опорочена, но практиката е показала, че в Европа настроенията са за повече суверенитет и национализъм.

В съвременна Европа вече преобладават настроенията против отварянето на континента за пришълци, бежанци и емигранти, а в България се говори за неолиберализъм, за по-малко държава и пазарна икономика, превърната в престъпно заграбване. Затова от партия "Атака" настояват да има повече държава и намеса на държавната и общинска администрация в живота на хората.

В България трябва да се върне държавната собственост върху основни отрасли на икономиката като енергетика и др. От Видин започва обиколката на Волен Сидеров в България, който ще посети през следващия месец всяка област и общини, колкото е възможно в рамките на кампанията. Така ще мога да видя и чуя българския народ, каза във Видин Волен Сидеров, който разговаря на площада с видинчани около час преди да започне митинга.

Водещи новини

Още новини