Татяна Дончева: Калфин е избор на Станишев

Интернет
share

Късогледието на ключовите политически лидери ме накара да не се кандидатирам за президент на тези избори, каза за Нова телевизия, каза Татяна Дончева, бивш член на БСП и лидер на Движение 21.

Аз не искам да ме подкрепят лидери, които гонят свои собствени неща в тези избори – надребно и наксано, обясни още по темата за кандидатурата си за президент Дончева.

И на левицата, на десницата избирателите трябва да отидат с шансове за успех и този успех не е 4-5%, защото това са шансовете на десницата в момента, на левицата малко повече, категорична беше бившата депутатка.

Тя не мисли, че Иван Костов или Сергей Станишев, след 10 години лидерство на БСП са широко скроени, въпросът за нея е, че хората, които гравитират около партия ГЕРБ биха се развихрили ако някой им набута поредната служебна, изборна победа.

Дончева обясни, че СДС и по-точно предишните седесари са имали някакви ценности, които са отстоявали в годините.

Стефан Софиянски дали е корумпиран политик, знаят само българските граждани, отсече лидерката на Движение 21.

В политиката винаги има задкулисия и скндалът с Росен Плевнелиев е реален и има няколко измерения. Едното касае Столична община, втората – касае българските граждани и третата - политическите сили.

Сега управляващите – ГЕРБ не зачитат нито хората, нито останалите партии и могат да говорят откровени лъжи и най-голямата лъжа я изрече Бойко Борисов след като каза: „край на скандала с Плевнелиев“, а най-близкият му човек Цветан Цветанов го забърка.

По-важното за нея е в сегашния исторически момент е кой може да каже: „Или се кандидатирате от ГЕРБ за кметове, или ще ви удавим в компромати?“ и даде пример със случая на Найден Зеленогорски за Плевен.

„Грехът на Росен Плевнелиев не е този, че не е сигнализирал за този подкуп, който са му искали, той може да бъде разгледан житейски и сега плаща за него като кандидат за президент, издигнат от ГЕРБ“.

Вие правите Росен Плевнелиев на смешник, защото му тикате едно листче с компромат, за да започне той почне с „мяу-мяу“ да се обяснява, вместо да каже: Гледайте си работата!“, обясни още Татяна Дончева.

За кандидатурата на БСП за президент лидерката на Движение 21 каза:


„Ивайло Калфин отговаря на вкуса на Сергей Станишев и затова е издигнат за кандидат президент“.

 

Водещи новини

Още новини